En Güncel Film Önerileri

Netflix’in Türk Dizisi Atiye

  • 02 Ocak 2020
Netflix’in Türk Dizisi Atiye

Netflix’in Türk Dizisi Atiye Dizisini bu yazımızda sizler için inceleyip analiz edeceğiz. Merakla beklenen Türk dizilerinden birisi olan Atiye nasıl olmuş?

Netflix’in Türk Dizisi Atiye

Yazımızda Spoiler yoktur.

Atiye nasıl olmuş?

Beren Saat ve Mehmet Günsür’ün başrolde olduğu Atiye fantastik bir dizi. Dizi hikaye olarak, çocukluğundan beri semboller çizen Atiye’nin Göbeklitepe’de çizdiği sembolün bulunması sonrasında olanları anlatıyor. Beren Saat’in buz gibi oyunculuğuyla Göbeklitepe yoluna koyuluyoruz. Atiye’nin duyduğu sesler, gördüğü kişiler derken şizofreni teşhisleri falanlar filanlar koyuluyor. Arkeolog Erhan (Mehmet Günsür) babasının Göbeklitepe’de çözdüğü sırrın peşindeyken Atiye’nin Göbeklitepeye sembolü görmeye gelmesiyle birlikte tanışıyorlar. Esas hikaye buradan sonra başlıyor zaten.

Spoiler olmadan inceleyeceğimiz için hikayeden fazla bahsetmeye gerek yok.

Atiye’den önce yayınlanan Netflix’in bir başka dizisi The Witcher için yaptığımız inceleme: The Witcher İnceleme

Güncelleme: Netflix’ten başka bir Türk dizisi: Aşk 101 Dizi İncelemesi

Netflix’in Türk Dizisi Atiye İnceleme ve Analiz

Atiye senaryo olarak incelediğimiz zaman klişeler ile dolu bir senaryo sunuyor. Atiye dizisinin senaryosunda her şey tahmin edilebilir. İzlerken, yok bu böyle değildir, o kadar basit olamaz demeyin. Çünkü her şey gerçekten o kadar basit. Senaryo bu bağlamda iyi değil gibi gözükse de işlemek istediği gizemi veriyor. Tahmin ettiğiniz şeylerin yanı sıra düşündüğünüz birçok şey oluyor. Zaman zaman çok hızlı ilerlerken zaman zaman da çok ağır ve sıkıcı bir hale gelebiliyor. Özellikle başlangıçta Göbeklitepe ve İstanbul arası sahneler gereksiz bir hızla ilerliyor. Atiye’nin ilk gidişi çok aceleye geliyor. Sanki dizi bir şeyin devamı gibi başlıyor ama bunu çabuk toparlıyor ve kafa karışıklığı yaratmıyor. Senaryonun en büyük sorunu bahsettiğimiz gibi aşırı tahmin edilebilir olması.

Oyunculuklara gelirsek çok iyi şeyler söylemek zor. Beren Saat, yine bildiğimiz gibi donuk ve mimiksiz oynuyor. Ancak son performanslarındaki gibi değil. Atiye dizisinde Beren Saat eh işte kıvamında bir performans sergilemiş. Bu rol için Beren Saat olmazsa olmaz mı? Sorusunun cevabı net, Beren Saat’in yerine birçok oyuncu bu role giderdi. Mehmet Günsür’ün oyunculuğuyla ilgili fazla bir şey söylemek mantıklı olmaz. Rolünün gereğini yapıyor, Atiye kadar ön planda olmadığı için performansı yeterli. Bu dizinin bana göre en iyi oyuncusu, Serdar karakterine hayat veren Tim Seyfi. Adam çatır çatır oynamış, Otis abiden sonra bu kadar iyi bir performans gerçekten şaşırttı. Rolü yaşayan Tim Seyfi gerçekten diziyi oyunculuk anlamında kurtarmış. Bu karakteri sanırım ondan daha iyi birisi canlandıramazdı.

Metin Akdülger Ozan karakterine hayat veriyor ve Atiye’nin eşi, Serdar’ın da oğlu. Ozan karakterinin senaryoya etkisi en azından ilk sezon için çok fazla değil. Yine de ilk sezon için karakterin derinliğine yeterince inildiğini düşünüyorum. Metin Akdülger’in Netflix yapımı bir işte yer almasına da sevindik. Muhteşem Yüzyıl dizisindeki mükemmel performansından sonra kariyerine bir Netflix yapımı eklemesi, değerinin yakında daha iyi anlaşılacağına işaret.

Atiye Dizi İncelemesi – Atiye İzlenir mi?

Atiye dizisi görsel açıdan her anlamda yeterli bir yapım olmuş. Ne kan sahneleri ne de efekt kullanılan sahnelerde hiçbir sırıtma yok. Yapımın hakkını veren bir kalite söz konusu. Daha iyi olabilir mi? Daha iyi olacak bir şey yok, çünkü olması gereken olmuş. Nemrut, Göbeklitepe gibi yerlerde ortam güzel işlendiği gibi bize ait olan efsanelere de değinilmiş.

Sonuç olarak, Atiye dizisinin eksikleri var ancak bu diziyi kötü bir dizi yapmıyor.

Biz Atiye dizisini beğendik, Atiye tavsiyemizdir!

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ