En Güncel Film Önerileri

Undertale Oyun İncelemesi | Nerede Eski Oyunlar?

  • 18 Şubat 2020
Undertale Oyun İncelemesi | Nerede Eski Oyunlar?

Undertale Oyun İncelemesi – Nerede Eski Oyunlar?

Undertale Oyunu 2015 yılında piyasaya sürülen bir oyun. 2020 Yılında böyle bir oyun için neden inceleme yaptığımı merak ediyor olabilirsiniz. Undertale’i ilk çıktığı zamanlarda oynamıştım ve hala onun gibi yeni bir oyuna rastlamadım. Bu yüzden bu 2015 yapımlı Under Tale Oyun incelemesi yapmak istedim.

Nerede eski oyunlar? Oyun dünyasında çok sık duyulan bir şey oldu bu artık. Önceden oyunlarda grafikler kötüydü ancak saatlerce, günlerce oyun oynayabiliyorduk. Bu bizim yaşımızla ilgili olan bir şey değil. Koca koca adamların bilgisayar başından kalkmadan saatlerce oyun oynadığını biliyorsunuz. Bilgisayar ile kısıtlamayalım, konsol oyunları da aynı şekilde. Eski zevki neden mi yok? Ben söyleyeyim, oyunlarla önceden duygusal bir bağ kurabiliyorduk.

Hiç olmazsa bazı karakterler bize bir şeyleri andırıyor, samimi geliyordu. Şimdi ki yüksek grafikli oyunlarda bunu çok az yaşayabiliyoruz. Örnek olarak AC serisinin birçok oyununu oynamış birisi olarak, 2.oyundan aldığım tadı hala hiçbir oyundan alamadım. AC 2’nin grafikleri de mükemmel olmasa da çıktığı dönem için iyiydi.

Bu şu demek olmuyor, oyunlarda grafiğin hiçbir anlamı yok dersek gülünç olur. Oyunlarda grafik elbette önemli hatta bazı oyunlarda benim için en önemli şey bile olabiliyor. Örneğin Simülasyon oyunlarında grafik ilk aradığım özellik oluyor. Undertale ise oldukça farklı. Atari oyunlarını hatırlayanlar demek istediğim şeyi çok iyi anlayacaklar. Undertale, benzersiz bir oyun deneyimi sunarken atari oyunları gibi olan grafikleriyle sizi renkli dünyasına hemen alıyor.

Vakit Geçirmek için eğlenceli bir mobil oyun: Archero Mobil Oyun İncelemesi

Undertale, en sevdiğim tür olan RPG oyunlarının içinde. 8-Bit 2 boyutlu dünyasıyla RPG türünün en iyi özelliklerini iç içe geçirmiş durumda üstelik. RPG oyunlarını düşünürsek genellikle çok iyi grafikler sunmazlar. Buradaki amaç yaşayan canlı bir dünya oluşturmaktır ve bunu bile çok ünlü RPG oyunları beceremiyor. Evet, türün bazı örneklerinde çok kapsamlı grafikler ve detaylar olsa da bir Undertale etmiyor. Çünkü RPG oyunlarında esas önemli olan şey elbette hikaye. Hikaye yönünden Undertale’in hiçbir eksiği yok.

Undertale Oyun İncelemesi Under Tale Konusu ve Nasıl Oynanır?

Undertale yaratıklar ve insanlar arasında çok önceden yapılan bir savaşın sonrasını ele alıyor. İnsanlar bu savaşta galip gelerek, yaratıkları yer altı dünyasına bir çeşit büyüyle kapatmış durumda. Bu büyünün kırılması için iki yol vardır, bunlardan birisi yedi insan ruhunun birleşerek büyüden oluşan bariyeri kalıcı olarak kırmasıdır. Bir diğer seçenek ise bir insanın ruhuyla canavarın ruhunun birleşmesi. Gidenlerin gelmediği bir dağa tırmanan çocuk bir şekilde yaratıkların dünyasına düşer. Bize düşen ana kahramanın tekrardan insanların dünyasına dönmesini sağlamaktır. Yaratıkların dünyasında yalnız bir şekilde Frisk ile beklemeye başlarız. Bu sırada Toriel bize yardım etmek için gelir.

Daha fazlası ciddi anlamda spoiler olacağı için anlatmayacağım. Oyunda yapacağınız her şey oyunun sonunu etkiliyor. Çimlere basmanın dahi bir yaptırımı var. Oyunda gideceğiniz yol tamamen size bağlı isterseniz zorbalık yapabilir isterseniz çok iyi niyetli bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Yaratıkların dünyasında iyi niyetle ilerlemek biraz uzun sürüyor.

İster online ister arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz hem mobil hem pc oyunu: Risk Global Nasıl Oynanır? Hasbro Risk Global Domination Oyun İncelemesi

Undertale Oynamaya Değer mi?

Undertale oyunundaki mekanikler oldukça basit. Zaten iki boyutlu olan dünyada karakterimizin hareketleri de kısıtlı. Savaş sırasında üstünüze gelen bombardımanlardan minimum hasar alarak kurtulmaya çalışıyorsunuz ve sıra size geliyor. Sıra sizdeyken yapabileceğiniz bazı seçenekler var, bunlardan birisi rakibe saldırmak, öteki konuşarak ikna etmek vs. İsterseniz kolay olan yoldan rakiplerinizi öldürerek, hem can puanınızı artırabilir hem de güçlenebilirsiniz. İsterseniz de konuşarak onları ikna etmeye çalışabilirsiniz. 8-bit iki boyutlu bir oyun için gerçekten güzel bir savaş mekaniği var. Sıkılmadan oyuna kendinizi verebiliyorsunuz bu bağlamda.

Oyunun bir diğer eğlenceli yönü de çözmesi çok zor olmayan bulmacalar. Bunlar bazen sizi zorlasa da oyunun zevkini düşürmeyecek şekilde tasarlanmışlar. Oyunda çok fazla karakter var, Undertale’in dünyası tam anlamıyla yaşıyor ve canlı hissettiriyor. Karakterlerin hiçbiri boş geçilmemiş ve hepsinden bir şeyler hissetmek mümkün. Kimisi eğlenceli ve komik, kimisi hüzünlü, kimisi havalı, kimisi kötü ancak aslında iyi…

Undertale ile ilgili söyleyeceklerim bu kadar, bu oyunun ne amaçla yapıldığını düşünürsek oyun her anlamda başarılı bir iş olmuş. Müzikleri, oynanışı, hikayesi ve konuya yakışan grafikleriyle benden tam not aldı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ