En Güncel Film Önerileri

2020 En İyi Filmler / 2020 İzlenmesi Gereken En İyi Filmler

  • 18 Nisan 2020
2020 En İyi Filmler / 2020 İzlenmesi Gereken En İyi Filmler

2020 En İyi Filmler

2019-2020 En İyi Film Önerileri: İzlenmesi Gereken Filmler

2020 En İyi Filmler, bu makalemizde 2019 ve 2020 yıllarında çıkmış olan en iyi filmleri sizler için derledik. Karantina günlerinde izleyebileceğiniz en iyi film önerileri bu listede! 2020 Yılında, Coronavirüs salgını nedeniyle oldukça az film vizyona girdiği için, biz bu listeye 2019’un güzel filmlerini de ekledik. Böylece listemizde hem 2020 film önerileri hem de 2019 film önerileri yer almış oldu. Listenin en başındaki 1.film dışında herhangi bir sıralama yoktur, sadece 1 numaraya koyduğumuz film bu önerdiklerimizin hepsinden daha iyi 😉

2020 En İyi Filmler: 2020 En İyi Film Önerileri

20 – The Platform (2019)

2020-en-iyi-film-onerileri

2020 En İyi Filmler listemizin 20. Sırasındaki film The Platform. Netflix imzalı korku-gerilim türündeki film. The Platform Filminin Konusu oldukça güzel. Platforma kendi isteğiyle dahil olan bir adamın başından geçenleri ele alıyor film. Buradaki sistemin nasıl çalıştığını henüz bilmiyordur, öğrendiği zaman ise şok olacaktır. 1.Kattan 333. Kata kadar delik adı verilen bu hapishanede işler onun düşündüğünden farklıdır. Platforma insanlar girmeden önce en sevdikleri yemek ve en sevdikleri bir eşya sorulmuştur. Bu katların her birinde mahkumlar 2’şerli olarak tutulmaktadır. Herkes sevdikleri bir eşya ile buralara yerleştirilir. Üst katlardan alt katlara yemek kademeli olarak inmektedir. Ancak üst kattakilerin ihtiyaçlarından fazla yemesi farklı alışkanlıkları da yanında getirecektir.

[irp posts=”2841″ name=”The Platform Film Konusu ve Film Analizi”]

19- Sonic The Hedgehog (2020)

2020-en-iyi-filmler-2020-film-onerileri-sonic

2020 En İyi Filmler listemizin 19.sıradaki filmi Kirpi Sonic! 2020 Yılında izleyiciyle buluşan, popüler video oyunu uyarlaması Sonic filmini oldukça başarılı buldum. Başroldeki Jim Carrey avantajıyla da Sonic The Hedgehog filmi, 2020 En İyi Filmler listesine girmeyi başarıyor. En iyi açılış yapan video uyarlaması olmasının yanı sıra, şu ana kadar 2020 yılında en yüksek hasılata ulaşan 2.filmde Kirpi Sonic! Sonic Film konusu ise tanıdığımız maceralarından birisi. Sonic, güçlerini ele geçirmek isteyenlerden kaçmaya çalışıyor ve Hükümetin tuttuğu Dr. Robotnik’te onu yakalamanın peşinde. Sonic ise eğitimcisinin verdiği yüzüklerle başka bir dünyaya gitmenin peşindedir.

18- Birds of Prey – Harley Quinn (Yırtıcı Kuşlar) (2020)

2020-en-iyi-filmler-film-onerileri-birds-of-prey

Normal şartlar altında 2020 En İyi Filmler listesine girmemesi gereken ancak 2020 yılında ortaya çıkan COVID-19 salgını nedeniyle birçok filmin vizyon tarihinin ertelenmesi, bu filmi bu listeye almamın sebebi. Bu yıl çok az film izleyebildik, işte tam da bu nedenle, Harley Quinn ve Birds of Prey’i bu listeye aldık! Birds of Prey filminde başrolde Margot Robie yer alıyor. Birds of Prey, oldukça eğlenceli vurdulu kırdılı hoş bir film olmuş. Suç aksiyon türündeki film ikisini de bol bol yaşatıyor. Harley Quinn olduğu bir filmde olması gereken bütün şeyler mevcut. Birds of Prey filmini izlerken sıkılmayacağınızın garantisini veriyorum!

[irp posts=”2229″ name=”Birds of Prey (Yırtıcı Kuşlar) Film İncelemesi Bir Harley Quinn filmi?”]

17-  The Gentlemen

2020-en-iyi-filmler-2020-film-onerileri-the-gentlemen

The Gentlemen Filmi ülkemizde 2020 yılında vizyona girmişti. Bu nedenle 2020 En İyi Filmler listemize aldık. The Gentlemen filminde, suç örgütü olarak çıktığı yolda bunu bir imparatorluk haline getiren adamın, bu işleri bırakmaya çalışması ele alınıyor. Mickey Pearson, Londra’da kurduğu bu çeteyi bırakarak, ailesiyle birlikte Amerika’da sade bir yaşam sürmenin peşindedir. Mickey’in bu isteğinin yerine gelmesi ile birazcık zordur. Hem başka çetelerinin gözünün olduğu arazileri mevcuttur hem de başında uzun süredir onu yakalamaya çalışan bir dedektif vardır. Bu dedektif onun bütün suçlarını ortaya çıkartmanın peşindedir. Mickey, işlerini bir milyarder olan, Matthew’e bırakacaktır. Ancak hiç beklemediği bir şekilde kendisini karmaşık olayların içinde bulacak.

16- Togo (2020)

2020 En İyi Filmler - togo

Togo, Ericson Core’un yönetmen koltuğunda oturduğu ve başrolde usta oyuncu Willem Dafoe’nin yer aldığı gerçek bir hikayeden uyarlanan macera-drama türündeki film. 1925 yılında geçen Togo filminin 2020 En İyi Filmler ve 2020 en iyi film önerileri listesinde yer almasının sebebi ise Willem Dafoe’nin harika oyunculuğu ve filmin işleyişinin güzel olması. Hasta çocuklar için serum getirmek üzere yola çıkan kızak ve köpeklerin başına gelmeyen kalmayacaktır. Togo’nun sevimli yavru hallerinden büyümüş hallerine doğru filmde gelişimi, izleyiciye hem köpeği hem de başroldeki Willem Dafoe’yi sevdirmekte. Togo, eksiksiz iç ısıtan bir film olmuş. İnsan ve köpek arasındaki derin bağı sonuna kadar hissedebileceğiniz Togo filmini izlediğiniz zaman kesinlikle pişman olmayacaksınız.

15- Ip-Man 4: Final

2020-en-iyi-filmler-ıp-man-4

Çocukluğumuzun en güzel serilerinden, hepimizin dövüş sporlarına ilgili olmasına neden olan film serilerinden birisi olan Ip-Man film serisinin son filmi olan Ip-Man 4: Final, 1 Ocakta vizyona girmişti. Wing Chun’un büyük ustası, Ip-Man’in hayatını anlatan filmin son haresi. Ip-Man karısının ölümünden sonra oldukça fazla sigara içmiştir. Bu nedenle boğaz kanseri olduğunu anlar. Wing Chun ustasının oğlu Ip Chun’da zor zamanlar geçirmektedir. Ip-Man bu yüzden Amerika’ya taşınma kararı alacaktır ve orada öğrencisi Bruc Lee’nin açtığı okulu ve yaptığı işleri görecektir. Bruc Lee, dövüş sporları okuluyla ve yazdığı kitaplarla Amerika’da adeta yankı uyandırmıştır. Bruc Lee, San Francisco’daki bütün dövüş sanatlarını adeta alt etmiştir.

14- Klaus – Netflix Orijinal Animasyon Filmi

2020-en-iyi-filmler-klaus-animasyon-filmi

Netflix’in ilk orijinal animasyon filmi aynı zamanda da yönetmen, Sergio Pablos’un ilk uzun metrajlı yönetmenlik deneyimi. İlklerin buluştuğu Klaus beklenmedik bir kalitede olduğu için, 2020 En İyi Filmler listesine almayı uygun gördük. Bir nevi Noel Baba’nın tarihsel açıdan farklı bir versiyonu gibi olan filmin oldukça sıcak ve samimi bir havası var. Kurgusal bir ada kasabasında geçen animasyon filminde, oldukça sevilen sayılan bir oyuncakçı olan Klaus ve onun postacı arkadaşının hikayesi konu ediniliyor. Orijinal seslendirme konusunda oldukça takdir toplayan Klaus, belirttiğim gibi iç ısıtan sıcak bir animasyon filmi. Ailenizle rahatlıkla izleyebileceğiniz ve sizi sıkmayacağını düşündüğüm bir film.

13- The Lion King 2019

2020-film-onerileri-the-lion-king

Disney’in efsane animasyon filmi Aslan Kral’ın yeniden çekim versiyonu 2019 yılında vizyona girmişti. 2020 En İyi Filmler listemiz 2019-2020 karışık olduğu için, listeye böyle sağlam bir Live Action filminin iyi gideceğini düşündüm. Disney’in son zamanlarda eski eserlerine sıklıkla uyguladığı Live Action tekniğinin en çok beklenen yapımı elbette Aslan Kral filmi olmuştu. Jon Favreau tarafından yönetilen animasyon filminde seslendirme kadrosu eski kadroyla büyük oranda uyuşmakta. Aslan Kral 2019 filmini eğer hala izlemediyseniz kesinlikle izlemenizi önermekteyiz. İlk filmi izleyenler bir duygu seline kapılırken, hiç izlememiş olanlar ise Disney’in paraya sonuna kadar kıyarak, Live Action tekniğiyle yaptığı şovu ağızları açık izleyeceklerdir. Aslan Kral 2019, bana göre canlı aksiyon tekniğinin en sağlam örneği.

[irp posts=”768″ name=”Aslan Kral 2019 İnceleme”]

12- Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3: Gizli Dünya

2020-en-iyi-filmler-ejderhanı-nasil-egitirsin-3

2020 Film Önerileri listesine yine 2019’dan kalma bir animasyon filmiyle devam edelim. Animasyon filmleri oldukça büyük bir kitleye hitap eden yapımlar. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin animasyon serisi ile neredeyse her yaştan insana hitap etmekte. Dreamworks’ün en başarılı yapımlarından birisi olan Ejderhanı Nasıl Eğitirsin serisinin son filmi aynı zamanda da serinin finali. Serinin ilk filminde, Hıçkıdık Ejderhalar ve Vikinglerin birlikte yaşamalarını sağlamış ve ejderha eğitmeni olmuştu. Bundan sonra gelişen olaylarda Ejderhanı Nasıl Eğitirsin serisinde, Ejderhaları korumak üzerine gerçekleşiyordu. Ancak serinin 3.filminde Hıçkıdık ve dostu Dişsiz’in başına daha farklı olaylar geliyor. Dişsiz’in türü, Gecenin Öfkesinin neslinin tükenmediği ortaya çıkıyor. Dişsiz, bir aşka yelken açarken serinin en tehlikeli düşmanı da ortaya çıkacak.

11- Toy Story 4 (Oyuncuk Hikayesi 4)

2020-en-iyi-filmler-toy-story-4

Pixar harikası Oyuncak Hikayesi serisinin son filmi… Josh Cooley’in yönettiği film, 1 milyar dolar hasılat barajını geçen animasyon filmlerinden birisi olmayı başardı. Oyuncak hikayesi, Woody ve arkadaşlarının başından geçen olayları oldukça güzel bir dille aktaran animasyon serisi. Yine her yaştan insanın izleyebileceği bir animasyon filmi olduğu için, 2020 film önerileri listemizde bu animasyona yer vermek istedik. Ailenizle birlikte sıkılmadan izleyebileceğiniz ve serinin ilk üç filmine de hakimseniz, benzersiz duyguları tadacağınız bir film sizi bekliyor.

10- The Two Popes

2020 filmi iki papa onerileri

The Two Popes yine 2019 yılının en çok ses getiren filmlerinden birisi. Fernando Meirelles’in yönetmenliğini yaptığı ve başrollerinde ise Anthony Hopkins usta ve Jonothan Pryce’ın yer aldığı biyografik dram filmi. Netflix’in hem dağıtımında hem de yapımında imzası olan filmi biz çok başarılı bulduk. Papa 2. Johannes Paulus’un ölümünden sonra boş kalan papalık için iki papazın durumunu konu ediniyor film. Papaz adaylarından birisi kendiliğinden çağrılırken, papa olma konusunda da hiçbir isteği yoktur. Ancak öteki adayın papa olma hevesi oldukça fazladır ve bunu gerçekten istemektedir. İkilinin başından geçenlere tanıklık edeceğimiz film, Netflix’in en iyi işlerinden birisi.

9- Little Women

2020-en-iyi-filmler-little women 2020 en iyi film önerileri

Greta Gerwig tarafından yönetilen, Little Women filmi 2020 Oscar törenine 6 adaylık ile gitmişti. Louisa May Alcott’un aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan Little Women filmi, 4 kız kardeşin babalarının değimiyle, “Küçük Kadınların” hikayesini konu ediniyor. Filmde gördüklerimiz, 4 kız kardeşin 2. Olan Jo’nun yazdıklarından ibaret. Babaları savaşta olduğu için, Jo kaleme aldığı küçük hikayelerini gazeteye satarak küçük bir gelir kapısı oluşturmanın peşinde. Dönemi yansıtmaya çalışan filmde o dönemin kadınlarını görebilmek oldukça mümkün. Daha doğrusu dönemin şartlarıyla olan davranışları tanımlayabiliyoruz. Zengin erkeklerle evlenmenin, bir kadının rahat yaşaması için kesin bir kural gibi. Little Women filminde kadınların mücadelesine tanıklık ederken, zengin olmayan bir adamla bir kadının çektiği sıkıntıları da görüyoruz. 2020 En İyi filmler listemize de bu nedenle filmi aldık.

[irp posts=”2621″ name=”Film İncelemesi: Little Women | Küçük Kadınlar”]

8- Just Mercy

2020-en-iyi-filmler-just-mercy-2020-film-onerileri

2020 En İyi filmler listemizin 8.sırasında yer alan biyografik-drama türündeki filmde Michael B. Jordon başrolde yer alıyor. 2020 film önerileri listemize almamızın en büyük sebeplerinden birisi ile geniş bir kadroya sahip olması. Just Mercy’de Jamie Foxx ve Brie Larson’da bulunuyor. Genç bir avukat olan, Bryan Stevenson adelet kavramı için oldukça büyük bir mücadeleye giriyor. Paranın peşinden gitmektense Alabama’da haksız yere mahkum edilen bir adamın davasını alan genç avukat, buranın yerel avukatı Eva Ansley ile birlikte bu haksızlığın karşısında durmaya çalışacaklar. Mahkumun idam cezasını ortadan kaldırmak için varlarını yoklarını ortaya koyarlarken, film bu dramaya başka bir drama daha katarak, aslında mücadele ettikleri şeyin sadece adalet olmadığını, aynı zamanda da ırkçılıkla mücadele ettiklerini ortaya koyacak.

7- Pain and Glory

2020-en-iyi-filmler-pain-and-glory

2019’u sallayan filmlerden birisi olan Pain and Glory gözünüzün kapalı izleyebileceği bir yapım. Antonio Banderas ve Penelope Cruz’un başrolde yer aldığı film özlediğimiz İspanyol filmlerini bize hatırlatıyor. 2020 Oscar adaylarından birisi olan Pain and Glory filmi, Time dergisi tarafından da yılın en iyi filmi seçilmişti. Pedro Almadovar’ın hem yazdığı hem yönettiği film oldukça sağlam bir drama filmi olmuş. Yönetmenin kendi hikayesinden esinlenerek yazdığı senaryoyu da bir o kadar güzel beyazperdeye aktarmış olması oldukça özel bir his olmalı. Pedro, kendi hayatından yola çıktığı bu filmde, ihtiyarladıkça eski günlerini özleyen bir yönetmenin hikayesini anlatmış.

6- Marriage Story

2020-film-onerileri-marriage-story-2020-en-iyi-filmler

2020 En İyi Filmler listesinde bir Netflix yapımı daha. 2019’a damga vuran filmlerden birisi olan Marriage Story, Adam Driver ve Scarlett Johansson’un sergiledikleri mükemmel oyunculukları ile uzun süre konuşulmuştu. Charlie ve Nicol’un boşanma süreçlerinik onu alan filmde, çiftin rutin yaşantıları ve şimdiki zamanlarını görerek, oldukça sıcak bir filmin içinde olduğumuzu anlayabiliyoruz. Boşanma sürecini iki tarafın gözünden değerlendiren film bu olayı mükemmel derecede dramatize edebiliyor. Oyunculukların da parlamasıyla film, sinema severler için özel filmlerden birisi olarak tarihe adını yazdırdı. Yoksa siz hala Netflix imzalı, Marriage Story filmini izlemediniz mi?

5- Underwater (Derin Sular)

underwater film 2020 en iyi filmler

2020 En İyi Filmler listesi, büyük ihtimalle COVID-19 salgını olmasaydı bu şekilde olmayacaktı. Ancak, Underwater 2020 yılındaki boşluktan yararlanarak, 2020 film önerileri listemize girmeyi başarıyor. 2020 Yılında vizyona giren Derin Sular filminin konusu aslında oldukça ilgi çekici. Yaşanan büyük bir deprem sonrası laboratuarları yıkılan sualtı araştırmacılarının, hayatta kalmak için verdikleri savaşı konu alıyor film. Su altında çalışmalarını sürdürürlerken bir anda gerçekleşen deprem ortalığı bir enkaza çevirmiştir. İşte buradan sonrası araştırmacıların binlerce km aşağıda, denizin dibinde mahsur hallerini anlatıyor. Bu tarz filmleri sevenlerin içindeyseniz bu filmi kesin beğenirsiniz. Şahsen böyle survivor filmlerini ben severim ve buradaki mekan seçimi oldukça güzel olmuş!

4- The Lighthouse

2020-en-iyi-filmler-the-lighthouse

2020 En İyi Filmler listemizin en çarpıcı filmlerinden birisi kesinlikle The Lighthouse. Robert Pattinson’ın oyunculuğunu kanıtladığı harika bir sanat filmi. Lighthouse filminin yönetmen koltuğunda, Robert Eggers otururken başrolde Willem Dafoe ve Robert Pattinson yer alıyor. Willem Dafoe’nin durağan ve kendine has oyunculuğunun yanı sıra, Robert Pattinson’ın kendini ne kadar çok geliştirdiğini görebiliyoruz. Alacakaranlık serisinin vampiri olmaktan çok daha öteye gittiğini kanıtlıyor. Thomas’ın yıllardır bekçilik yaptığı deniz fenerine, yanına ona yardımcı olması için genç bir bekçi verilir. İki bekçinin yaşadığı olayları ele alan film ikilinin arasındaki iktidar savaşını da oldukça güzel bir şekilde yansıtıyor. The Lighthouse bir sanat filmi, ben bir film izleyeyim ve bu film bana bir şeyler katsın, diyenlerdenseniz kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyoruz!

[irp posts=”2281″ name=”OYUNCU: ROBERT PATTİNSON”]

3- Joker 2019

joker-film-2020-en-iyi-filmler

2019 Yılının en çok konuşlan filmi olan Joker filmini izlemeyen yoktur diye düşünsem de, yine de hala izleyip izlememek arasında gidip gelenlerin olabileceği aklıma geldi. 2019 yılında çıkan Joker filmini, 2020 En İyi Film Önerileri listesine böylece almayı uygun gördüm. Joker filminde, Joaquin Phoenix’in eşsiz performansına tanıklık ediyoruz. Bu filmde Joker’ın orijinal sayılacak bir hikayesine yolculuk ediyoruz. Baştan sona nasıl ve neden Joker olduğunu, hangi koşulların onu bu hale getirdiğini öğreniyoruz. Oldukça ağır etkiler bırakan filmin yönetmen koltuğunda Todd Philips oturuyor. Todd Philips, son dönemde çıkan nadir filmlerden birini yapmayı başarmış. Joker, çok popüler oldu diye izlemek istemeyenlerdenseniz, kesinlikle ön yargılarınızı kırıp bu filmi izlemelisiniz!

[irp posts=”804″ name=”Joker Film İnceleme”]

2- Parasite

2020 en iyi filmler parazit

Koreli yönetmenin Oscar 2020’yi yıkıp geçtiği Parasite filmini listeye almadan olmazdı. Büyük ihtimalle Oscar2020 sonrası bu filmin adını elbette daha çok duydunuz. Merakınız artmış olmalı, öyle değil mi? Parasite (Parazit) filmi, her anlamda oldukça sağlam bir film.

1- The Irishman

2020-en-iyi-film-onerileri-the-irishman

Elbette 2019-2020 en iyi film önerileri listesinin başına koyulabilecek tek bir film var. O da usta yönetmen, Martin Scorsese’nin imzasını attığı The Irishman. Netflix yapımı olan filmin başrollerinde, Al Pacino, Robert De Niro ve Joe Pescil gibi tecrübeli oyuncular yer alıyor. Jimmy Hoffa’nın hikayesinin anlatıldığı filmi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz. Bu karantina günlerinde The Irishman gibi uzun bir filmi izlemek oldukça mantıklı bir seçim olur.

[irp posts=”1136″ name=”Netflix’in incisi The Irishman”]

2020 En İyi Filmler listemiz bu kadardı, bu listede 2020 En İyi Film Önerileri ni sizlerle paylaşmak istedik.

Sosyal medyada bizi takip ederek, sinemaya dair haberleri ve bilgilere kolayca erişebilirsiniz!

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. aleyna dedi ki:

    Hepsini izledim. 2020 karantina sizin film ve kitap önerilerinizle geçti teşekkür ediyorum 2021 yılında da aynı performansı bekliyorum daralıyorum gelsin yeni içerikler

BİR YORUM YAZ