En Güncel Film Önerileri

Kedim Kusuyor Ne Yapmalıyım?

  • 02 Ekim 2019
Kedim Kusuyor Ne Yapmalıyım?

Kedim kusuyor ne yapmalıyım? sorusunu soruyorsanız doğru adrese geldiniz. Bu yazımızda patili dostlarımızın sağlığıyla ilgili bazı önemli detaylara değindik. Öncelikle kedilerin neden kustuğunu her zaman bilmemiz mümkün değildir. Ancak kediler neden kusar? sorusunu akla getirmek gerekebilir.

Kedim Kusuyor Ne Yapmalıyım?

Kedim kusuyor, kedim sık sık kusuyor yavru kedim kusuyor. Kediler neden kusar? Kedim sarı renkli kusuyor, kedim kustu ya da Kedim kusuyor ne yapmalıyım? diyorsanız sizi aşağıya alalım.

Kedim kusuyor ne yapmalıyım? Diyorsanız, bu yazı tam size göre. Öncelikle bu tarz durumlarda panikleyerek, yanlış yöntemler uygulamaktan kaçınmanız gerekiyor. Genellikle ev kedilerinde görülen kusmalar çok basit nedenlerden ortaya çıkar. Ancak yine de kedi sahipleri, küçük dostları için endişelenir. Ancak kediniz kusuyorsa hemen paniklemek yerine, onu biraz gözetim altında tutmanızda fayda var. Gün içinde kediniz çok hareketliyse bunun sonucunda kusabilir. Kediler yemeğini çok hızlı tükettiğinde bile kusma meydana gelebilir. Peki kusmanın kaynağını nasıl bulabiliriz? Kediniz nadiren kusuyorsa muhtemelen hiçbir şey yoktur, zaman zaman kediler kıl yumaklarını çok fazla yuttuğu için de kusarlar, bu da gayet normal bir davranıştır. O yüzden, kediniz nadiren kusuyorsa endişe etmeniz gereken bir husus yoktur.

kedim kusuyor ne yapmaliyim-kediler neden kusar

 

Kediniz sık sık kusuyorsa onu sıkı bir gözetime almanız gerekiyor. Veteriner hekimlerinin size soracağı sorulara doğru şekilde yanıt vermeniz önemli. Bu tarz durumlarda kedinizi gözetlerken dikkat etmeniz gereken şeyler, kediniz su tüketiyor mu? Kusmanın yanında ishal var mı? Gibi çoğu zaman basit şeylerdir.

Kediniz kusuyor ve su içmiyor mu?
Halsizlik, hareketlerde bir yavaşlık uyuşukluk hali mevcut mu?
İştahında herhangi bir azalma ya da sorun var mı?
Kanlı mı kusuyor?

yavru kedim kusuyor ne yapmalıyım

 

Bu belirtiler varsa vakit kaybetmeden veterinere götürmelisiniz. Ayrıca, kedinizin siz yokken yediği bir şeyler de onu bu hale getirmiş olabilir. Kediler oyun oynarken birçok nesneyi yiyebilirler, bu nedenle gözetim altındayken olan biteni veterinere anlatmanız önemlidir. Bunun yanı kusan kedinizi gözetim altında tutmanız, acil bir durum konusunda hemen müdahale etmenizi kolaylaştırıp, kedinizi daha kolay korumanızı sağlayacaktır.

Yazımızı yararlı bulduysanız, Köpek Eğitimi: Temel İtaat Eğitimi içeriğimize de göz atarak, köpek eğitimi konusunda bilgi edinebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ