En Güncel Film Önerileri

2021 En İyi Filmler –  2021 Yılında Neler İzledik?

  • 25 Ocak 2022
2021 En İyi Filmler –  2021 Yılında Neler İzledik?

2021 En İyi Filmler –  2021 Yılında Neler İzledik?

Tekrardan bir yılı geride bırakırken 2021 yılında vizyona giren en iyi filmlerin listesini sizlerle paylaşıyoruz. Filmlerin listelenme sırası bizim kendi görüşlerimizdendir. Listemizde bu defa 10 filme yer verdik.

2021’de Çıkan En İyi Filmler

2021 yılında vizyona giren birçok film oldu. Pandemi olmasına rağmen 2021 yılı sinemanın eksik kaldığı bir yıl değildi. Listemizde 10 filme yer vermiş olsak da listeye giremeyen ancak güzel olan bazı filmlerle başlamak istiyorum.

2021’de çıkan en iyi on film listemize giremese de güzel olan bazı filmler: 2021 en iyi filmler listemiz

Coda filmi listemize giremeyen ancak bizim gözümüzde izlemeye değer yapımlardan bir tanesiydi. Coda, Apple TV+ platformu için yapılan bir drama-komedi filmi. Filmde bize genç bir kızın hayatından kesitler izletiliyor. 17 yaşındaki Ruby’nin ailesinin tamamı işitme engelli ve bu ailede sadece kendisi işitiyor. Genç kızın aile yaşamı güzelce dramatize ediliyor ve sunuluyor. Ailesine yardım eden ve aynı zamanda okula giden Ruby, günün birinde okulda koroya katılıyor ve hayatı değişiyor.

Spencer filmi bir dönem filmi olarak karşımıza çıkıyor. Filmin başrolünde Kristen Stewart yer alıyor. Pablo Larrian’in yönettiği dönem filmi, listemize giremeyen ancak izlemeye değer yapımlardan birisi.

Prens Charles ile evlenen Diana Frances’ın hayatını ele alan filmde, Lady Diana’nın dışarıdan güzel ve görkemli gözüken hayatından şikayetlerini görüyoruz. Diana, Prens Charles ile olan evliliğini bitirme kararı alıyor.

King Richard: Listemize geç izlenmesinin etkisiyle de giremeyen King Richard filmi 2021 yılında izlediğimiz en iyi filmlerden birisiydi. Will Smith’in yer aldığı King Richard filmi Serena ve Venus kardeşleri, tenis konusunda sürekli destekleyen babaları Richard Williams’ı konu ediniyor. Oldukça başarılı bir iş.

2021 en iyi filmler listemize ve buraya almadığımız güzel filmlerde olmuştu.
2020 yılı için yaptığımız bazı film önerileri: 2020 En İyi Filmler
2019 yılı için seçtiğimiz filmler listesi: 2019 En İyi Filmler

2021 En İyi Filmler Listesi:

10- Tick, tick… BOOM!

2021-en-iyi-filmler-tick-tick-boom

10.sırada yer alan filmimiz bir Netflix yapımı. Tick, Tick…Boom! Filminin yönetmen koltuğunda Lin-Manuel Miranda yer alıyor. Andrew Garfield, Bradley Whitford ve Vanessa Hudgens filmin başrollerinde yer alıyor. Jonathan Larson’ın otobiyografik oyunundan beyaz perdeye uyarlanan filmin senaristleri içinde Jonathan Larson’da yer almakta.

Film konu olarak 1990’lı yıllarda geçiyor ve müzik yapmak isteyen, besteler yapan Jon’un hikayesini anlatıyor. Filmde sadece Jon’un girdiği bu yolu değil aynı zamanda kendi hayatı ve kariyeri üzerine yaptığı seçimleri sorguladığını görüyoruz.

9- The French Dispatch – Fransız Postası

2021-en-iyi-filmler-fransiz-postasi

Listenin 9.sırasında yer alan Fransız Postası oldukça farklı bir havaya sahip. Filmin yönetmen koltuğunda Wes Anderson yer alırken, senaryoda da imzası bulunuyor. Filmde kurgusal bir şehrin gazetesinin editörünün ani ölümüyle birtakım olaylar dizesi başlıyor.

8- Nightmare Alley – Kabus Sokağı

nigthmare alley

8.Sırada yer alan filmimiz aynı isimli 1946 yılında çıkan romandan uyarlanıyor. Filmin zengin kadrosu ilk bakışta zaten dikkatleri üzerine çekiyor. Bradley Cooper, Cate Blanchett filmin ana kadrosuna yer alırken, Richard Dale Jenkins ve Willem Dafoe onlara eşlik eden isimlerinden bazıları. İnsanları manipüle yoluyla dolandıran Stan’ın bu işte ileriye gitmesini konu alır film.

7- The Power of the Dog – Köpeğin Gücü

the-power-of-the-dog

Jane Campion tarafından yazılıp yönetilen film bir Netflix yapımı. Netflix yapımları içinde parlayan yıldızlardan birisi olan filmin başrolünde Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst gibi popüler isimler yer alıyor. Son yıllarda Western furyasının sinemaya tekrar göz kırptığı yapımlardan birisi olarak oldukça başarılı bulduğum bir iş.

Çiftlik sahibi iki kardeşten George’un oğlu genç yaşında dul kalan Rose ile evlendikten sonra olan olayları dramatize eder. (İnceleme konu yazısı geleceği için güncellenecek)

6- Licorice Pizza –

licorice pizza-2021-en-iyi-filmler

Paul Thomas Anderson’ın yönettiği komedi-drama filmi 70’lerde geçen içinde bolca mizah ve gönderme bulunan hoş bir hikaye. Sinemanın en sağlam isimlerinden birisi olan Paul Thomas Anderson, bu filminde de bir nevi geçmişe bir yolculuk yaptırıyor ve nostaljik bir aşk hikayesini gözler önüne seriyor. Aynı zamanda filmin senaryosunu yazan yönetmen, filmin yapımcılığını üstlenmekten geri durmamış.

5- House of Gucci – Gucci Ailesi

2021-en-iyi-filmler-house-of-gucci

Ridley Scott imzalı biyografik film bekleneni vermese de yine de güzel bir yapımdı. Maurizio Gucci’nin hayatını konu alan film onun ölümünden sonrasını işliyor. Ridley Scott, bu filmi için benim gözümdeki beklentiyi karşılamasa da filmin 2021 yılında gördüğüm en iyi filmlerden birisi olduğu gerçeği değişmeyecek.

Ailenin parçalanmasını dramatize eden filmin kadrosu tam anlamıyla bir yıldız geçidi diyebilirim. Filmde Al Pacino, Lady Gaga, Jared Leto, Adam Driver, Salma Hayek, Jeremy Irons gibi isimler yer alıyor.

Yıldızların her birini izlemek oldukça keyifli olsa da Jared Leto filme imzasını atmış diyebilirim.

4- West Side Story – Batı Yakasının Hikayesi

west-side-story

West Side Story filmi, modern bir Romeo Juliet hikayesi diyebileceğimiz harika bir işti. Steven Spielberg gibi büyük bir ustanın elinden çıktığı ilk dakikasında belli olan film adeta görsel ve müzikal bir şölen. 1961 Yılında aynı adla sinemaya taşınan eserden sonra oldukça cesur bir konuyu Steven Spielberg’in muhteşem bir şekilde anlattığını görebiliyoruz.

İki genç arasında yaşanan yasak aşkı konu alan film bunun yanı sıra iki farklı çetenin rekabetini bizlere sunuyor. Çeteler arasındaki bölge savaşı günden güne çoğalırken, Maria ve Tony’nin aşkı da büyür. Bu aşk, iki çete arasındaki gerilimi arttıracaktır.

3- The Last Duel – Son Düello

the-last-duel

Yönetmen: Ridley Scott
Yapımcılar: Ridley Scott, Nicole Holofcener, Matt Damon, Ben Affleck
Senaryo: Ben Affleck, Matt Damon ve Nicole Holofcener
Oyuncular: Matt Damon, Jodie Corner, Ben Affleck, Adam Driver

Yine Ridley Scott imzalı bir filmi 2021 en iyi filmler listemize alıyoruz. Ridley Scott’ın bu defa daha düşük bir beklentiyle izlenilen ancak Gucci Ailesine nazaran daha derli toplu ve düzgün bir filmi diyebilirim. The Last Duel filmi 2021’in her anlamda en iyi filmlerinden birisiydi.

İlk etapta bu tarz filmlere açlık duyulan bir dönemde gelmesi ve yönetmenin başarısının yanı sıra büyük bir kadrosunun olması filmi oldukça önemli bir yere taşıyor. Film konu olarak iki yakın dostun başına gelen olayları anlatıyor.

Normandiya’da yaşayan İskandinav ve Frenk kökenli Jean de Carrouges’in katıldığı bir savaştan dönüşü işleniyor. Savaştan dönen şövalyenin hayatı epey değişmiştir. Jacques le Gris isimli Norman beyi karısına tecavüz etmekle yargılanıyordur. Üstelik, le Gris ve Carrouges öncesinde çok yakın iki arkadaşlardır.

Detaylı konu için: The Last Duel Filmi Hakkında

2- Dune: Çöl Gezegeni

dune-2021-en-iyi-filmler

Yönetmen: Denis Villeneuve
Senaryo: Eric Roth, Jon Spaihts ve Denis Villeneuve
Oyuncular: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellen Skarsgard, Zendeya, Dave Bautista.

Şüphesiz 2021’e damga vuran filmlerin başında gelen Dune filmi aynı zamanda yılın en çok beklenen filmlerinden birisiydi. Dune, sinemaya çok önceden daha sağlam adapte edilmesi gereken eserlerin başında gelse de bu fırsat henüz yeni yakalanmış gibi görünüyor. (öncekiler eserin ihtişamı açısından bana göre yetersizdi)

Denis Villeneuve, Dune filmiyle bence mükemmel bir iş çıkardı ve serinin devamı için büyük bir heyecan uyandırdı. Hakkını her zaman alamadığını düşündüğüm yönetmenlerden birisiydi. Böyle uzun soluklu bir serinin kendisine emanet edilmesi oldukça doğru bir karar olmuş. Feodal yapıda imparatora bağlı ailelerin Arrakis’in yönetimi için hazır olduğu bir dönemde, Paul’un ailesi imparator tarafından bu göreve layık görülmüştür.

Arrakis, “baharat” sebebiyle son derece önemlidir. Bu kaynak bütün ailelerin gözünü diktiği Arrakis’in durumunun da sebebidir esasında. Paul ve ailesi son derece dikkatli davransalar da Arrakis için kendilerine kurulan tuzağa düşecekler ve hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

1- The Tragedy of Macbeth – Macbeth’in Trajedisi

the-tragedy-of-macbeth-2021-en-iyi-filmler

Yönetmen: Joel Coen
Senaryo: Joel Coen
Yapımcılar: Joel Coen, Robert Graf, Frances McDormand
Oyuncular: Denzel Washington, Frances McDormand, Corey Hawkins, Brendan Gleeson

Coen Kardeşler devrinin bittiğini gösteren ilk film olmakla birlikte Joel Coen’in Ethal Coen olmadan yönettiği ilk film. Filmin listemizin birinci sırasında yer almasının sebebi böyle bir eseri bu şekilde yorumlanması… 2021 en iyi filmler listesinin tepesine onu çıkarıyor.

The Ballad of Buster Scruggs – Coen Kardeşler

Öncelikle Denzel için hepimiz endişeliydik çünkü… Neyse, şimdi buralara girmeye gerek yok. Adam oynamış yani ama neyse… Joel Coen, William Shakespeare’in Macbeth’ine o kadar sadık kalmış ki… Defalarca kez sinemada ve oyunlarda gördüğümüz bu hikayeyi bu şekilde anlatabilmek muazzam bir yetenek olsa gerek.

Joel Coen muhteşem bir başarıya imza attı bu filmle. Siyahi Macbeth mi olur? Bu soruyu es geçin çünkü Denzel Washington öyle bir oynuyor ki… Efsane. Film her anlamda ve özellikle eserin bu kadar sağlam ve sadık şekilde uyarlanması konusunda sinema tarihinde asla unutulmayacak bir eser. Şimdiye kadar gördüğümüz en iyi Macbeth, daha iyisi de gelmez gibi duruyor bu eserin üstüne.

Eşsiz bir sinematografiye sahip film bu yılın benim için en iyi filmiydi. The Tragedy of Macbeth için yazı yayınlayacağımız için konusuna ve detaylarına pek girmiyoruz ve listemizi sonlandırıyoruz. Tüm övgüleri hak eden Macbeth’in Trajedisine eşsiz bir yorum getiren Joel Coen, kardeşi Ethal olmadan da güzel işler yapacağını göstermiş oldu.

Liste bizim şahsi görüşlerimizden oluşur ve sıralamanın bizim gözümüzde pek fazla önemi yoktur. Listeye girmeyen birçok güzel film izledik, 2021 pandemiye rağmen sinema için güzel bir yıl oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ