En Güncel Film Önerileri

2019 En İyi Filmler – En İyi 15 Film

  • 31 Aralık 2019
2019 En İyi Filmler – En İyi 15 Film

2019 En İyi Filmler

Koca bir yılı bitireceğimiz bu günde, geriye dönüp baktığımızda sinema adına oldukça iyi işler çıktı. Bizde izlediğimiz bu filmlere göre, senenin en iyi 15 filmini subjektif bir şekilde sıraladık.

İşte bize göre 2019 Yılının En İyi 15 Filmi

2019 En İyi Filmler – En iyi 15 Film

 

2019-en-iyi-filmler

15- Beautiful Day In The Neighborhood

Yönetmenliğini Marielle Heller’in yaptığı ve başrolünde Tom Hanks’in olduğu Beautiful Day In The Neighborhood, 2019 en iyi filmler, 2019 en iyi 15 film listemizde 15.sırada.

Amerikanın ünlü Tv programının sevilen yıldızı Fred Rogers’ın hayatına değinen film, aynı zamanda Fred Rogers’ın Tom Junod ile arasında gelişen dostluğuda anlatmakta.

14- The Farewell

the-farawell-2019-en-iyi-filmler

Yönetmenliğini Lulu Wang’ın yaptığı ve başrollerinde Awkwafina, Tzi Ma, Diana Lin ve Zhao Shuzhen’in olduğu Te Farewell, 2019 en iyi filmler, 2019 en iyi 15 film listemizde 14.sırada.

Çinli bir ailenin odak noktasında olduğu filmde, ölmek üzere olan aile büyüğü Nai Nai’nin sahte bir düğünle onu son kez görmek için toplanan yakınlarının hikayesini konu alıyor…

13-The Two Popes

the-two-papes-2019-en-iyi-filmler

Fernando Meirelles’in yönetmenliğini yaptığı ve başrollerinde Anthony Hopkins ve Jonathan Pryce’ın olduğu Two Popes, listemizde 13. sırada.

Katolik kilisesindeki 2 Papanın konu edindiği filmde, Vatikanın içinde yaşanan olaylar ve bu 2 Papanın yaşadığı sorunları izleyicilere aktarıyor.

12- Midsommar

2019-en-iyi-15-film-midsommar

Yönetmenliğini Ari Aster’in yaptığı ve başrollerinde Will Poulter, Florence Pugh ve Jack Reynor’un olduğu Midsommar, listemizde 12. sırada

Genç bir Amerikalı çiftin İsveç’in bir köyünde katıldıkları geleneksel Midsommar partisinde, pagan ritüellerin ve ayinlerin yapıldığını anlayınca kaçışı olmayan bir çıkmaza girmiş bulunurlar…

11- Lion King

lion-king-2019-en-iyi-filmler

Yönetmenliğini Jon Favreau’nun yaptığı ve 1994’de çıkmış olan Lion King animasyonunun Live Action versiyonu olan Lion King, listemizde 11. sırada.

Ayrıca, Aslan Kral (The Lion King 2019) için yaptığımız inceleme: Aslan Kral 2019 İnceleme

Ormanların kralı Mufasa’nın oğlu Simba’nın hikayesinin anlatıldığı filmde, babası Mufasa’nın ölümünden sonra sürgüne giden Simba’nın geri dönüp amcası Scar ile olan yüzleşmesini ve krallığı geri almasını anlatılıyor…

10- Once Upon a Time In Hollywood

2019-en-iyi-filmleri-once-a-time-in-hollywood

Yönetmenliğini Quentin Tarantino’nun yaptığı ve başrollerinde Leonardo Dicaprio, Brad Pitt ve Margot Robbie’nin olduğu Once Upon a Time In Hollywood, 2019 en iyi filmler listemizde 10. sırada.

1969’da Los Angeles’ta geçen ve artık pek ünlü olmayan bir oyuncu ve onun dublörünün Hollywood’da kendine bir yer edinmeye çalışması, aynı zamanda o yılda gerçekleşen katliamların sorunlusu Charles Manson ve onun muritlerinin hikayesi anlatılmakta…

9- Little Woman

little-women-en-iyi-2019-filmleri

Greta Gerwig’in yönetmenliğini yaptığı ve başrollerinde Timothee Chalamet, Saoirse Ronan ve Emma Watson’un olduğu Little Woman, listemizde 9. sırada.

Little Women için yaptığımız inceleme: Film İncelemesi: Little Women | Küçük Kadınlar

4 kız kardeşin iç savaş sonrası yaşamlarını devam ettirdiği ve babalarının savaşa katılmasından sonra bu 4 kız kardeşin, anneleri ile birlikte hayata karşı nasıl bir yaşam mücadelesi vermeye başladığı anlatılmakta…

8- Pain And Glory

2019-en-iyi-filmler-pain-and-glory

Yönetmenliğini Pedro Almodovar’ın yaptığı ve Başrolünde Antonio Banderas ile Penelope Cruz’un olduğu Pain And Glory, listemizde 8. sırada.

Yönetmen Pedro Almodovar’ın kendi hayatından yola çıkarak çektiği bu filmde, yaşlandıkça eski günlerinden uzaklaşan ve o günlerin acısını ve özlemini çeken bir yönetmenin geçmişten günümüze hikayesi anlatılmakta…

7- Ford v Ferrari

en-iyi-2019-filmleri-ford-v-ferrari

Yönetmenliğini James Mangold’un yaptığı ve başrollerinde Christian Bale ve Matt Damon’un olduğu Ford V Ferrari, 2019 en iyi filmler listemizde 7. sırada. 2019’da çıkan bu güzel filmi, 2019 en iyi 15 film listesinde sınıflandırdık.

Ford şirketinin kurucusu olan Henry Ford’un torunu Henry Ford ii, Dünyanın en önemli otomobil yarışlarından biri olan Le Mans yarışlarında, o zamanların en güçlü şampiyonu olan Ferrari’yi ( 1963 ) satın almaya çalışmasını anlatıyor. Ama bu satın alma başarısızlıkla sonuçlanınca Ford ekibi Le Mans yarışlarında Ferrari’yi yenebilcek bir araç tasarlamaya karar veriyor ve film bizi bunların perde arkasında yaşanan olaylara götürüyor.

Ford v Ferrari Film İncelemesiFord v Ferrari İnceleme

6- Jojo Rabbit

2019-en-iyi-filmleri-jojo-rabbit

Yönetmenliğini Taiki Waititi’in yaptığı ve başrollerinde Scarlett Johansson, Sam Rockwell, Roman Griffin Davis ve Taiki Waititi’in olduğu Jojo Rabbit.

Film 10 yaşında bir çocuk olan Jojo’nun ağır nazi propagandası altında kalmasını konu alıyor. Babası olmayan Jojo,bu propaganda altında kalmasından dolayı babasını Adolf Hitler olarak hayal etmeye başlıyor.  Böylelikle sıra dışı bir hikaye izleyicileri bekliyor…

5- Lighthouse

2019-en-iyi-film-önerileri-ligthhouse-min

Yönetmenliğini Robert Eggers’ın yaptığı ve başrollerinde Willem Dafoe’nin olduğu Lighthouse, listemizde 5. sırada.

Çok uzun zamandır bir deniz fenerinde nöbetçilik yapan iki adamın, geçirdikleri uzun zamanla beraber akıl ve ruh sağlıklarının nasıl etkilendiğine şahit oluyoruz…

4- Joker

en-iyi-filmler-2019-joker

Yönetmenliğini Todd Phillips’in yaptığı ve başrolünde Joaquin Phoenix’in olduğu Joker, listemizde 4. sırada.

2019’un en iyi filmlerinden birisi olan Joker için yaptığımız inceleme: Joker Film İnceleme

Toplum tarafından dışlanmış bir palyaço ve komedyen olmaya çalışan Arthur Fleck’in hikayesine odaklanan filmde, Arthur’un yavaş yavaş kendisini bulması ve psikolojisinin değişmesi onu farklı birine dönüştürmeye başlar.  Dc’nin en önemli karakterlerinden Joker’e, yakışan bir film.

3- Marriage Story

2019-en-iyi-filmleri-marriage-story

Noah Baumbach’ın yönetmenliğini yaptığı ve başrollerinde Adam Driver ve Scarlett Johansson’un olduğu Marriage Story, listemizde 3. sırada.

İyi bir yönetmen olan Charlie ve oyuncu olan Nicole’ün boşanma sürecine odaklanan film, bu süreçte olan çiftin iki taraflı bakış açısına oldukça iyi odaklanıyor ve ortaya drama yönünden oldukça güçlü bir film çıkıyor…

2- Parasite

2019-en-iyi-filmleri-parasite

Bong Joon-Ho’nun yönetmenliğini yaptığı ve başrollerinde Cho Yeo-Jeong, Choi Woo-Shik, Park So-Dam ve Kang Ho Song’un olduğu Parasite. Listemizde 2. sırada.

Filmde hayatları birlikte ve bağlantılı olan iki ailenin üzerinden sınıf farklılıkları anlatılmakta. Senenin kesinlikle en çarpıcı filmlerinden biri…

1- The Irishman

2019-en-iyi-filmler-the-irishman

Yönetmenliğini Martin Scorsese’nin yaptığı ve başrollerinde Al Pacino, Robert De Niro ve Joe Pesci gibi oyuncuların bulunduğu The Irishman. 2019 en iyi filmler listemizde 1.sırada yer alıyor. 2019 en iyi 15 filminin birincisi ise The Irishman Scorsese’nin imzasıyla bize göre 1.numarada yer aldı.

Film, 2004’de yayınlanan “ I Heard You Paint Houses “ isimli kitaptan uyarlanıyor. Jimmy Hoffa’nın hikayesinin yanı sıra, mafyanın ve sendikaların arasında olan ilişkilerin ve bu olayların tarihe nasıl bir etki bıraktığı anlatılıyor…

The Irishman filmiyle ilgili düşüncelerimiz: The Irishman İnceleme Netflix’in incisi

Sıralamamız ve listemiz bu şekilde. Umarız seneye kaldığımız yerden bu kadar güzel filmler izlemeye devam ederiz. Herkese mutlu yıllar.

Bunları izledin mi? Merak etme: 2020 En İyi Filmler / 2020 İzlenmesi Gereken En İyi Filmler

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ